Hoito-ohjeet

Louhi Stones -tuotteet kestävät sukupolvelta toiselle. Oikein hoidettuina tasot säilyttävät luonnollisen kauneutensa ja verrattoman käytettävyytensä vuodesta toiseen.

Musta luonnonkivitaso

Luonnonkivien hoito

Luonnonkivet ovat maaperästä louhittuja erilaisia kivilajeja. Luonnonkivet, kuten graniitit, ovat hyvin vastustuskykyisiä käytössä syntyviä tahroja vastaan. Ne kestävät myös hyvin kulutusta ja säilyvät lähes muuttumattomina vuodesta toiseen.

Luonnonkivitasoja hoidetaan ja käsitellään huolellisesti, jotta tasot pysyvät kauniina läpi niiden käyttöiän. Tasojen päältä tulee epäpuhtaudet poistaa viipymättä. Huolehdi myös tasojen kuivaamisesta nesteelle altistumisen jälkeen. Erityisesti kahvi, tee, kolajuomat, sitrushedelmät, punaviini ja etikka voivat jättää jälkiä luonnonkivitasoihin. Myös pitkäaikainen paikallinen altistuminen vedelle voi jättää kivitason pintaan tummentumia. Tahrat näkyvät herkimmin tasaisen värisissä vaaleissa luonnonkivissä verrattuna kirjaviin luonnonkiviin.

Mattahiotut tasot vaativat enemmän huolellisuutta ja hoitoa kuin kiiltävät. Huolehdi mattatasojen säännöllisestä puhdistamisesta.

Istuminen ja nouseminen luonnonkivitasojen päälle on kiellettyä.

Luonnonkivien vaurioituminen johtuu yleensä ulkopuolisesta iskusta tai muusta esim. hankaavasta rasituksesta. Luonnonkivitasot ovat kestäviä, tästä huolimatta iskuja tulee välttää kolhujen muodostumiselle alttiimmilla alueilla, kuten tasojen reunoissa.

Tasot pyyhitään kuivalla tai kostutetulla puhtaalla mikrokuituliinalla. Tarvittaessa tasojen puhdistukseen voidaan käyttää laimennettua neutraalia puhdistusainetta. Huuhtele ja kuivaa tasot huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

Mahdollisimman kuumalla vedellä puhdistaminen usein irrottaa pinttyneen epäpuhtauden. Pinttyneen lian poistoon voidaan käyttää myös heikosti emäksistä pesuainetta. Pesuainetta levitetään tahran päälle ja  sen annetaan vaikuttaa muutama minuutti ennen pesuaineen pois pesua. Huuhtele ja kuivaa taso puhdistamisen jälkeen huolellisesti.

Huokoiset kivilajit, sekä mattahiotut, timanttiharjatut ja Silk Line -pintaiset kivitasot käsitellään tehtaallamme kivitasoille tarkoitetulla suoja-aineella. Suoja-aine hidastaa lian, pesuaineiden ja kosteuden imeytymistä kiven sisään säilyttäen kiven luonnolliset ominaisuudet. Suoja-aine antaa hieman lisäaikaa tahrojen poistamiseen, mutta ei kuitenkaan estä vaikeiden tahrojen syntymistä. Luonnonkivitasojen käyttöiän maksimoimiseksi suojauskäsittely voidaan toistaa aika ajoin tarpeen mukaan. Lisätietoa suojakäsittelystä saat myyntipalvelustamme.

Marmorissa on huomioitava samat asiat, kuin muissa luonnonkivissä. Marmori on kalkkikiven muunnos, jonka ominaisuutena on pinnan muuttuminen ajan ja käytön myötä. Marmorin pinnalle ovat ominaisia naarmut, kiillon häviäminen, sekä värissä tapahtuvat muutokset, kuten pinnan tummuminen. Nestetahrat aiheuttavat herkästi jälkiä marmoriin sen avonaisuudesta johtuen. Avonaisuus on marmorille luonnollinen ominaispiirre, joka esiintyy pinnassa koloina.

Marmori puhdistetaan, kuten luonnonkivet. Marmorin puhdistuksessa on huomioitava, että kaikki hankaavat työmenetelmät ja puhdistusaineet voivat aiheuttaa pintaan muutoksia. Happamat ja voimakkaat emäksiset pesuaineet eivät sovellu marmorin puhdistukseen. Varmistu puhdistusaineen sopivuudesta marmorille.

Suosittelemme marmorin suojakäsittelyä marmorille soveltuvalla suoja-aineella. Suojakäsittely hidastaa lian ja nesteiden imeytymisen kiven sisään.

Louhi Carrara Quartz

Kvartsien hoito

Kvartsitasot valmistetaan luonnonkvartsista, pigmentti- ja tehosteaineista sekä hartsista. Kvartsitasot ovat kestäviä, hygieenisiä ja lähes imemättömiä, joten niiden puhtaanapito on vaivatonta.

Kvartsitasot kestävät rajallisesti kuumuutta, joten suosittelemme pannunalusen käyttöä. Kvartsimateriaalia ei suositella sijoitettavaksi ulkotiloihin, jossa se voi altistua UV-säteilylle.

Hankaavat pesuaineet ja puhdistusvälineet voivat jättää jälkiä kvartsitason pintaan tai muuttaa sen ulkonäköä oleellisesti. Myös metallia sisältävät puhdistusvälineet ja -aineet vahingoittavat tason pintaa.

Kvartsit kestävät kaikkia keittiössä tavanomaisesti käytettäviä aineita, mutta erityistä varovaisuutta on noudatettava mustekynien, tussien, tuholaistorjunta-aineiden, maalinohenteiden, lipeäkiven, valkaisuaineiden, liuottimien, viemärin aukaisuaineiden, sekä uuninpuhdistusaineiden kanssa. Lisäksi klooripitoiset tuotteet, sekä uunin puhdistusaineet voivat vahingoittaa tasoja.

Kvartsitasot ovat erittäin kestäviä. Tästä huolimatta iskuja tulee välttää kolhujen muodostumiselle alttiimmilla alueilla, kuten tasojen reunoissa. 

Istuminen ja seisominen tasojen päällä on kiellettyä. Älä aseta tasolle keittiötasokäyttöön sopimattomia painavia esineitä.

Tasot pyyhitään kuivalla tai kostutetulla puhtaalla mikrokuituliinalla. Tarvittaessa tasojen puhdistukseen voidaan käyttää laimennettua neutraalia puhdistusainetta. Huuhtele ja kuivaa tasot huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

Tasoihin pinttyneen lian poistoon voidaan käyttää heikosti emäksistä pesuainetta. Pesuainetta levitetään tahran päälle ja  sen annetaan vaikuttaa muutama minuutti ennen pesuaineen pois pesua. Huuhtele ja kuivaa taso puhdistamisen jälkeen huolellisesti. Käytä pehmeää puhdistussientä, älä käytä sellaisia hankaussieniä, jotka saattavat naarmuttaa tasoa. 

Herkkä Dekton Helena XGloss

Dektonin ja erikoiskvartsien hoito

Dekton pinta hylkii kemiallisia aineita ja likaa hyvin tehokkaasti sen alhaisen huokoisuutensa vuoksi, eivätkä nesteet imeydy itse materiaaliin. Dekton sopii myös ulkokäyttöön, sillä se kestää UV-säteilyä ja säämuutoksia.

Erikoiskvartsit hylkivät erinomaisesti likaa ja niiden puhtaanapito on helppoa ja vaivatonta. Erittäin tiiviin pinnan ansiosta erikoiskvartsi on käytännössä imemätön, eikä siihen muodostu vaikeitakaan tahroja.

 

Istuminen ja seisominen tasojen päällä on kiellettyä.

Dekton ja Erikoiskvartsit ovat erittäin kestäviä. Tästä huolimatta iskuja tulee välttää kolhujen muodostumiselle alttiimmilla alueilla, kuten tasojen reunoissa. 

Vältä keraamisten veitsien käyttöä suoraan pinnan päällä, sillä keraamiset veitset ovat kovuudeltaan samaa luokkaa pinnan kanssa. Vältä myös keraamisten esineiden siirtämistä / vetämistä suoraan tason päällä. 

Tasot pyyhitään kuivalla tai kostutetulla puhtaalla mikrokuituliinalla. Tarvittaessa tasojen puhdistukseen voidaan käyttää laimennettua neutraalia puhdistusainetta. Huuhtele ja kuivaa tasot huolellisesti puhdistuksen jälkeen.

Tasoihin pinttyneen lian poistoon voidaan käyttää heikosti emäksistä pesuainetta. Pesuainetta levitetään tahran päälle ja  sen annetaan vaikuttaa muutama minuutti ennen pesuaineen pois pesua. Huuhtele ja kuivaa taso puhdistamisen jälkeen huolellisesti.